dr. EW McDonagh

Uddrag fra Chelation kan helbrede

Af Dr. EW McDonagh (se biografi her)     

Ethylendiamin tetraeddikesyre (EDTA) er et ikke-toksisk aminosyre, der blev syntetiseret i Tyskland i 1931. Det blev designet til at behandle patienter, der blev alvorligt bly-forgiftet. Forud for dens udvikling kunne man kun gøre lidt for disse ulykkelige mennesker. De døde på grund af den enorme toksiske virkning af bly på hjernen, nervesystemet og andre store organer.

Kemikere i fødevareindustrien er helt fortrolig med kelation kemi og EDTA. Forskningslitteraturen indeholder mere end 3000 referencepunkter papirer vedrørende EDTA. EDTA anvendes som konserveringsmiddel i utallige fødevarer – dåse, aftappet, og tør-pakket.

Kemien af ​​blod bank er en anden kilde af EDTA information. Stoffet anvendes i udførelsen af ​​mange blodprøver. Tilsat små mængder af EDTA tilsættes blodet for at forhindre blodlegemer nedbrydes.

EDTA er kendt for at være en calcium-blokerende middel og en potent coronar vasodilator. Med andre ord kan EDTA binde eller chelatere calcium, såvel som andre mineraler i kroppen. Det fjerner calcium partikler aflejret i arterievæggen plaques og atheromer. Derudover blokerer EDTA de langsomme calciumstrømme i arterievæggen, hvilket resulterer i arteriel vasodilatation.

Sandsynligvis den vigtigste underliggende tilstand, der fører til hjertekarsygdomme, er åreforkalkning. Med tiden kan denne degenerative sygdom indsnævre eller blokere arterier i hjertet, hjernen og andre dele af kroppen. Det kan begynde tidligt i livet. Foringer i arterierne bliver fortykket og ru af aflejringer af fedt, kolesterol, fibrin (et koagulation materiale), celleaffald, og calcium.

Da denne oprustning på de indre vægge bliver hård og tyk, mister arterier deres evne til at udvide og trække sig sammen. Blodet bevæger sig med besvær gennem de forsnævrede arterie kanaler. Dette gør det lettere for dannelse af en blodprop, der kan blokere kanalen (lumen) og fratage hjertet, hjernen og andre organer den nødvendige blodforsyning. I en sådan situation, hvordan kan dilatator medicin muligvis være effektive?

Når en fuldstændig blokering forekommer i en beholder til hjernen, kan resultatet blive en blodprop i hjernen, en form for slagtilfælde. Baseret på hvad der er kendt, erkender forskere  forholdet mellem mængden af ​​kolesterol og mættet fedt i blodet, og koronararteriesygdom – en blokering af arterierne, der leverer blod til selve hjertemusklen.

At gennemgå præcis, hvad kelation er, overvej følgende: den elektromagnetiske tiltrækning af fedt og proteiner til divalent calcium, der har givet skader i blodkarrenes vægge, er den samme proces, der gør det muligt for EDTA at fjerne kalk og fedt fra plak . En undersøgelse af over seks hundrede humane aorta har vist ændringer i det elastiske væv med ophobninger af calcium før aflejring af fedt og kolesterol. (Blumenthal, 1944).

Calcium har to positive ladninger som kaldes valenser. Derfor er calcium divalent. Calcium er stærkt tiltrukket elektromagnetisk ved den åbne molekylære struktur af EDTA, der cirkulerer i blodet under chelation behandling. Dette resulterer i at calciumioner indbygges i EDTA molekylstrukturen og danner en lukket ring. Når denne proces finder sted, siges dette metal  at være chelateret, og EDTA betegnes chelateringsmiddel.

Når calcium (eller andre divalente metaller, såsom bly, kviksølv, cadmium, aluminium, etc.) er chelateret med EDTA, er den oprindelige elektromagnetisk tiltrækning tabt, og den fede debris opløses af cirkulerende blod og metaboliseres. Calcium-EDTA-molekyle, nu inaktiv og ikke-toksiske, bæres af blodet, indtil det passerer gennem nyrerne. Derefter fjernes det fra kroppen via urinen.

Det faste klæbrig plak går i opløsning og er uskadeligt fjernet. I denne unikke mekanisme er farlige faste stoffer omdannet til væske og transporteret væk for at blive elimineret. Dette er et naturligt, normalt fænomen i ​​kroppens kemi.

Norman E. Clarke, Sr., MD, en kardiolog på Providence Hospital i Detroit, var den første amerikaner, der oplevede de mange gavnlige virkninger af EDTA kelation. Da han behandlede batteri fabriksarbejdere for blyforgiftning, rapporterede de lindring af deres symptomer på brystsmerter (angina), gigt, claudicatio intermittens (svær smerter i benene som følge af tilstoppede arterier i benene), såvel som deres symptomer på blyforgiftning.

Dr. Clarke, nu i firserne og meget aktiv i praksis og med kredsløbs foredrag, er anerkendt som en kelation pioner i Sovjetunionen. Russerne bruger chelatbehandling som den anden mest almindelige behandling for arteriosklerotisk arteriesygdom. Det er også den foretrukne fremgangsmåde til behandling i Tjekkoslovakiet. EDTA kelation anvendes med stor succes for blodkarsygdomme, slagtilfælde, senilitet, diabetes, nyresygdomme og andre degenerative sygdomme i Tyskland, Schweiz, Mexico og Canada, for blot at nævne nogle få  lande.