Bivirkninger fra Simvastatin forværrede min tilstand

Uden forvarsel fik jeg en blodprop i hjernens højre side – natten mellem 4. og 5. marts 2012. Hele venstre side af kroppen blev følelsesløs og prikkende efter en kraftig hovedsmerte. Derfor blev jeg i ambulance kørt til Næstved Sygehus, hvor jeg akut blev indlagt ved 01.30 tiden. CT scanning og MR scanning næste formiddag viste, at blodproppen havde passeret i thalomus området. Hvilket betyder, at venstre side af kroppen har varige følelsesændringer, men ingen lammelse. Ultralydsscanning af halspulsårerne viste begyndende åreforkalkning.

Kolesteroltallet var 4,8 – og på neurologisk afd. var 4,5 grænseværdien. Så „for en sikkerheds skyld“ blev der ordineret Simvastatin og Klopidogrel (blodfortyndende). Bivirkninger : svimmelhed, synsforstyrrelser og ildebefindende – men i starten troede jeg, at disse problemer skyldtes blodproppen ( havde jeg vist, hvad jeg ved nu, ville jeg aldrig være startet på Simvastatin).

Ved udskrivelsen 8. marts blev der skitseret planlagte undersøgelser af hjertet for at finde den mulige årsag til blodproppen. Udmeldingen var : at diverse indkaldelser til diverse undersøgelser ville komme
snarest. Situationen gjorde mig utryg. En god ven fortalte om EDTA og Instiut for Orthomolekylær medicin. Så jeg satte mig grundigt ind i behandlingsmetoden og bestilte tid til forundersøgelsen ( 19.
april 2012 ). Og startede behandlingerne 27. april – for jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg ville investere i mit helbred.

Da jeg i anden anledning var hos egen læge 18. april, kom denne chokerende opdagelse frem i lyset: Neurologisk afd. på Næstved Sygehus havde aldrig fremsendt epikrise eller udskrivningsnotat, da det simpelthen aldrig var blevet dikteret eller skrevet.

Nu kom der gang i tingene, da min læge kontaktede sygehuset og krævede tilbagemelding. Jeg fik indkaldelse til ny MRscanning af hjernen ( 10/5 ) og undersøgelse hos kardiologerne: måling af hjertets døgnrytme (29/5), samt ultralydsscanning scanning af hjertet (15/8). På trods af lægens advarsler ophørte jeg midt i maj med at tage Simvastatin – og efter otc relaxers tid forsvandt bivirkningssymtomerne, otc muscle relaxersulalmentilstanden blev væsenligt bedre.
Den ny MR scanning viste intet abnormt, – sammenlignet med MR scanning fra 6/3 kunne det tidligere beskrevne infarktområde ikke genfindes.

Måling af hjerterytmen viste atrieflimmer & der behandles fra 18/6 med Maravan (INR 2 -3) samt Selo-Zok. Og ultralydsscanningen viste ( 15/8 ): normal hjerterytme, normal hjertemuskulatur og normale hjerteklapper

Både egen læge, neurologer og kardiologer taler konstant om KOLESTEROLTALLET og er afvisende overfor EDTA behandlingerne. Samtidig med at de godt kan få øje på den forbedrede tilstand, – som jo er lidt af et mirakel. Jeg er ikke i tvivl om “navnet på det mirakel”!

Faktum er efter 24 behandlinger med EDTA: trykforskellen (30 %) mellem arme og ben er udlignet – jeg føler mig lettere til bens – den begyndende åreforkalkning i halspulsåre og hjertekransåre er tilsyneladende ved at forsvinde – syn og hørelse er blevet bedre.

Fortsætter selvfølgelig med behandlingerne.

Kirsten Thorndahl Schmidt
Østerkrogen 4, Kongsted
4683 Rønnede
Tlf 30950946
kirstoda@gmail.com
Født 1945