EDTA – Ja det hjælper

Jeg fik i 1999 konstateret, at en af mine kranspulsårer var lukket. Det skete i så ung en alder (47 år) at hjertet selv lavede nogle mindre årer, som blodet så kunne løbe igennem. Tilbuddet og anbefalingen fra lægerne var en by-pass. Det ønskede jeg ikke. Jeg startede derfor i EDTA behandling hos Aarhus Privatklinik v/læge Bruce Kyle i Stavtrup ved Århus.

Det er gået godt i mange år, men på opfordring fra egen læge tog jeg i 2009 imod tilbuddet om en by-pass operation. Operationen blev udført på Skejby Sygehus i marts 2009. Alt gik godt i ca. 2 måneder, derefter fik jeg det værre. Jeg kom på Varde Hjertecenter til en ny undersøgelse, hvor jeg fik beskeden, at mine 2 by-pass omkørsler var lukkede. Jeg valgte ikke at tage en ny operation. Jeg havde det skidt. De små årer, som hjertet selv havde lavet, var ved at lukke.

Jeg valgte at tage 24 EDTA behandlinger igen. Det havde jeg jo prøvet før. Det hjalp hurtigt på de små årer, så jeg i dag har det næsten ligeså godt som i 1999. Jeg fungerer i en normal dagligdag, dog kan jeg ikke løbe op af en bakke.

Det værste i dag er hukommelsessvigt og koncentrationsbesvær som følge af by-pass operationen. Husk på, at hjertet bliver sat i stå i ca. 20 min. under en by-pass operation.

Min anbefaling er derfor: Tag ikke imod en by-pass operation, før du har prøvet EDTA.

Med venlig hilsen
Kurt Løw-Larsen
Gudenåvej 7
8643 Ans By
tlf. nr. 8687 0743
Født 1952