Jeg fik lov til at beholde mine ben!

Som mekaniker har jeg været vant til at gå og stå i 8 timer hver dag igennem mange år, men da jeg stoppede med at arbejde, begyndte jeg at få problemer med at gå længere end 50 m, så efter at både min kiropraktor og læge ikke kunne mærke puls i mine ben, blev jeg sendt til scanning på sygehuset, hvor man konstaterede, at jeg havde svær åreforsnævring i begge ben, og at der desværre ikke kunne gøres noget – deres bedste råd var kostomlægning, hjertemagnyl og gåture – dette kunne måske udsætte amputation af mine ben. Deres råd var ikke til megen hjælp, da vi i de sidste mange år faktisk har spist sundt, jeg ryger ikke, og jeg har altid været fysisk aktiv – men efter lidt granskning tilbage i familien viser det sig nu, at åreforsnævringen er arvelig.

Gennem min bror fik jeg materiale om EDTA-behandling, da han også har problemer med at gå, og behandlingen har hjulpet ham, så i januar 2011 starede jeg med EDTA-behandling hos Århus Privatklinik, og efter de første 30 behandlinger går jeg nu igen nemt 10 km. – godt nok med en hvilepause på 3 min ind imellem – eller cykler – både på motionscykel eller ude i naturen.

I starten kneb det med at gå længere end 100 m, før jeg skulle holde pause, men for hver EDTA-behandling blev distancen længere og længere, som jeg kunne gå – så jeg fortsætter med at træne, og jeg har altid min skridttæller på, så jeg ved, hvor langt jeg har gået; og en ting er helt sikkert – JEG stopper ikke med min månedlige EDTA-behandling -som jeg nu kan nøjes med – Det tør jeg simpelhen ikke.

Amputation af mine ben er i hvert tilfælde udsat, og jeg kan stadig løbe efter mine børnebørn.

Sigurd Balle
Ingersvej 1
8220 Brabrand
tlf. 8625.7712
Født 1944